Afroamericani l-au numit pe Obama "puterea albă cu o faţă neagră" - FOTO

Peste 200 de afroamericani au manifestat sâmbătă la Washington şi l-au denunţat pe Barack Obama ca fiind "puterea albă cu o faţă neagră", ei protestând faţă de politica primului preşedinte de culoare al SUA şi cerând în special retragerea soldaţilor americani din Afganistan.

57 afișări
Imaginea articolului Afroamericani l-au numit pe Obama "puterea albă cu o faţă neagră" - FOTO

Afroamericani l-au numit pe Obama "puterea albă cu o faţă neagră" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceasta a fost prima manifestaţie a afroamericanilor împotriva noii administraţii, de la sosirea lui Barack Obama la putere, în ianuarie.

Manifestanţii l-au criticat pe preşedintele american în special pentru continuarea "agendei imperialiste a Washingtonului în lume".

"Constatăm că Barack Obama reprezintă puterea albă cu o faţă neagră", a afirmat prin intermediul unui megafon Omali Yeshitela, preşedintele "coaliţiei Negru e Negru", o organizaţie de apărare a drepturilor civice.

Obama "este un instrument al inamicilor noştri imperialişti şi cerem libertatea noastră şi retragerea imediată a tuturor trupelor americane din Afganistan", a adăugat el.

Protestatarii i-au cerut de asemenea preşedintelui să suprime comandamentul militar american pentru Africa (Africom), să nu mai intervină în Venezuela şi să pună capăt embargoului asupra Cubei şi "blocadei" din Zimbabwe.

Charles Baron, membru al Consiliului municipal din New York şi fost membru al Black Panthers, mişcare revoluţionară din cadrul Black Power din anii '60 şi '70, i-a reproşat preşedintelui Obama că nu se preocupă de deznădejdea afroamericanilor.

"Nu suntem mulţumiţi de el şi (...) această speranţă şi schimbare nu au fost decât o iluzie pentru poporul de culoare", a mai spus Charles Baron.

El a adăugat că afroamericanii "au fost bucuroşi că Obama pune capăt monopolului oamenilor albi la Casa Albă", dar că se aşteaptă la mai mult în realitate de la el, cum ar fi să efectueze schimbări de politică internă şi externă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici