Agenţia americană de arme nucleare a fost atacată de hackeri ce au legături cu Rusia. Şi gigantul Microsoft a fost vizat de atac

  • Agenţia americană de arme nucleare şi alte agenţii federale au fost ţinte ale unui atac cibernetic rus, potrivit unor persoanelor care sunt familiarizate cu subiectul, relatează Bloomberg.
  • Microsoft a precizat că sistemele sale au fost, de asemenea, expuse ca parte a atacului.
1220 afișări
Imaginea articolului Agenţia americană de arme nucleare a fost atacată de hackeri ce au legături cu Rusia. Şi gigantul Microsoft a fost vizat de atac

Agenţia americană de arme nucleare a fost atacată de hackeri ce au legături cu Rusia. Şi gigantul Microsoft a fost vizat de atac

Hackerii care au legături cu guvernul rus sunt suspectaţi a fi în spatele unui atac bine coordonat care a profitat de punctele slabe ale lanţului de aprovizionare din SUA pentru a pătrunde în mai multe agenţii federale, inclusiv departamente de securitate internă, trezorerie şi comerţ. Deşi multe detalii sunt încă neclare, se crede că hackerii au obţinut accesul la reţele prin instalarea unui cod rău intenţionat într-un program software utilizat pe scară largă de la SolarWinds Corp, ai cărui clienţi includ agenţii guvernamentale şi companii de top.

Departamentul Energiei şi Administraţiei Naţională pentru Securitate Nucleară, care întreţine stocul nuclear american, a fost vizat ca parte a atacului mai mare, potrivit unei persoane familiare cu această chestiune. O anchetă în curs de desfăşurare a constatat că hack-ul nu a afectat „funcţiile de securitate naţională esenţiale”, a declarat Shaylyn Hynes, o purtătoare de cuvânt a Departamentului Energiei, într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Microsoft, Frank Shaw, a declarat că compania a găsit un cod rău intenţionat „în mediul nostru, pe care l-am izolat şi eliminat”.

„Nu am găsit dovezi ale accesului la serviciile de producţie sau la datele clienţilor”, a spus el într-un tweet. „Investigaţiile noastre, care sunt în curs, nu au găsit indicii că sistemele noastre au fost folosite pentru a ataca pe alţii.”

În plus, două persoane familiare cu ancheta guvernamentală mai amplă asupra atacului au spus că administraţiile din trei state au fost atacate, dar nu au identificat statele. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici