Agenţie guvernamentală a SUA, lovită de un atac cibernetic. Hackerii ruşi au trimis mii de mailuri periculoase

  • Hackerii ruşi au preluat serverele Agenţiei pentru Dezvoltare Internaţională a SUA
  • Mii de mailuri periculoase au fost trimise altor agenţii ale guvernului american
  • În spatele atacului ar fi hackeri din Serviciul rus de Informaţii Externe, scrie NY Times
  • Joe Biden a impus noi sancţiuni Rusiei, dar acestea nu mai dau rezultate
431 afișări
Imaginea articolului Agenţie guvernamentală a SUA, lovită de un atac cibernetic. Hackerii ruşi au trimis mii de mailuri periculoase

Sursă FOTO: NY Times

Instituţiile guvernului american nu mai fac faţă hackerilor ruşi.

Ultimul atac a vizat Agenţia pentru Dezvoltare Internaţională, ale cărei servere au fost preluate de piraţii cibernetici. Aceştia au trimis mailuri de tip spearphishing spre 3.000 de conturi ale altor 150 de agenţii federale. Hackerii reuşeau astfel să fure datele sau să infecteze reţele întregi, spune Microsoft, care a dezvăluit că atacurile sunt însă în desfăşurare.

Aceiaşi hackeri, care fac parte din serviciul rus de informaţii externe, au fost responsabili pentru atacul SolarWinds, care a compromis Agenţia de Securitate Internă şi laboratoare nucleare ale Statelor Unite. Din acest motiv, Joe Biden a expulzat 10 diplomaţi ruşi şi a impus sancţiuni împotriva a 30 de companii.

„Preşedintele Biden a precizat că Statele Unite vor acţiona ferm în apărarea intereselor naţionale ca răspuns la acţiunile Rusiei, cum ar fi intruziunile cibernetice şi interferenţele electorale”, a declarat Jen Spaki, purtător de cuvânt al Casei Albe.

Problema preşedintelui American este că ruşii s-au obişnuit deja cu sancţiunile şi nu mai sunt deranjaţi de acestea. Problema va fi însă abordată cu siguranţă de Biden la întâlnirea cu Vladimir Putin, peste trei săptămâni, la Geneva.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici