Agenţiile de informaţii pakistaneză şi afgană vor coopera în lupta împotriva islamiştilor

Agenţiile de informaţii din Pakistan şi Afganistan au convenit să coopereze în lupta împotriva militanţilor islamişti, încheind aparent perioada de relaţii ostile dintre cele două organizaţii, relatează DPA, în pagina electronică.

72 afișări
Imaginea articolului Agenţiile de informaţii pakistaneză şi afgană vor coopera în lupta împotriva islamiştilor

Agenţiile de informaţii pakistaneză şi afgană vor coopera în lupta împotriva islamiştilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un memorandul a fost semnat între agenţia pakistaneză ISI şi cea afgană NDS, a declarat luni un purtător de cuvânt al armatei pakistaneze, Asim Saleem Bajwa. Cele două agenţii vor face schimb de informaţii şi îşi vor coordona operaţiunile împotriva militanţilor talibani.

Nu s-a anunţat oficial când şi unde a fost semnat acordul, dar televiziunea pakistaneză a declarat că acest eveniment a avut loc săptămâna trecută, după ce premierul Nawaz Sharif a vizitat Kabulul.

Sharif i-a promis sprijin preşedintelui afgan Ashraf Ghani în lupta ţării sale împotriva talibanilor în timpul vizitei în cadrul căreia a fost însoţit de armata pakistaneză şi şefii serviciilor de informaţii.

Pakistanul şi Afganistanul au fost acuzate de-a lungul anilor că se folosesc de militanţii talibani ca instrument pentru a se destabiliza una pe cealaltă, dar relaţiile lor s-au îmbunătăţit substanţial de când Ghani a preluat preşedinţia în urmă cu un an.

Liderii politici şi militari din ambele ţări au fost mai concilianţi unii cu ceilalţi în ultimele luni, în timp ce trupele occidentale au pus capăt misiunii lor de luptă de 13 ani în Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici