Agresiuni comise prin Knock Out Game, din ce în ce mai frecvente în SUA şi Marea Britanie

Autorităţile americane sunt îngrijorate de fenomenul social numit "Knock Out Game" - agresiuni comise de adolescenţi împotriva unor trecători aleşi aleatoriu -, până acum înregistrându-se cel puţin trei decese, în timp ce "jocul" periculos pare să se răspândească şi în Marea Britanie.

1269 afișări
Imaginea articolului Agresiuni comise prin Knock Out Game, din ce în ce mai frecvente în SUA şi Marea Britanie

Agresiuni comise prin Knock Out Game, din ce în ce mai frecvente în SUA şi Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit presei americane, în ultima vreme s-au înregistrat numeroase agresiuni care par a prezenta caracteristicile "Knock Out Game" - adolescenţi atacă trecători aleşi la întâmplare, lovindu-i cu pumnii "pentru a se distra" şi pentru a demonstra că sunt "capabili să facă acest lucru".

Incidentele de acest fel s-au multiplicat în Statele Unite, notează NBC News, iar agresiuni similare au fost semnalate şi în Marea Britanie.

Cea mai recentă agresiune de tip "Knock Out Game" a avut loc duminică, în Washington DC, unde o tânără de 26 de ani a fost luată la pumni de un grup de adolescenţi cu biciclete. Numeroase incidente asemănătoare au fost raportate în statele New Jersey, Massachusetts, Wisconsin, Missouri, Illinois şi New York.

Adolescenţii filmează agresiunile cu telefoanele mobile şi le postează pe site-uri de socializare şi pe YouTube. Este vorba de "divertisment", dar şi de a demonstra că au suficientă forţă pentru a doborî pe cineva doar cu un pumn, conform unor specialişti care au cercetat fenomenul citaţi de CBS.

Poliţia din New York suspectează şi o motivaţie rasistă, în contextul în care numeroase agresiuni au fost comise de adolescenţi de culoare din cartierul Brooklyn care vizează grupuri de albi într-un joc numit, potrivit New York Post, "Vânarea ursului polar". Potrivit poliţiei, la New York agresiunile de acest fel au apărut de mai mulţi ani, în afară de albi fiind vizaţi şi imigranţi asiatici.

În septembrie, doi copii de 13 şi 16 ani au fost arestaţi în statul New York, fiind condamnaţi la câte 18 luni de arest la domiciliu pentru uciderea unui bărbat prin "Knock Out Game".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici