Agresiunile xenofobe au crescut în Marea Britanie în contextul referendumului privind ieşirea din UE: "Această situaţie este inacceptabilă"

Agresiunile cu caracter xenofob au crescut cu 42% în contextul referendumului care a avut ca rezultat ieşirea Marea Britanii din Uniunea Europeană, anunţă poliţia britanică, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

3793 afișări
Imaginea articolului Agresiunile xenofobe au crescut în Marea Britanie în contextul referendumului privind ieşirea din UE: "Această situaţie este inacceptabilă"

Agresiunile xenofobe au crescut în Marea Britanie în contextul referendumului privind ieşirea din UE: "Această situaţie este inacceptabilă"

Începând din 16 iunie, în Marea Britanie s-au înregistrat 3.076 de incidente cu caracter xenofob, o creştere cu 915 cazuri comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Majoritatea cetăţenilor britanici au votat pe 23 iunie în favoarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană. După referendum au fost semnalate numeroase agresiuni xenofobe care au vizat musulmani şi est-europeni.

"Acum avem dovezi clare privind intensificarea infracţiunilor xenofobe la nivel naţional în ultimele săptămâni", a declarat Mark Hamilton, purtătorul de cuvânt al Poliţiei britanice.

"Această situaţie este inacceptabilă şi subminează diversitatea şi toleranţa pe care ar trebui să le celebrăm în Marea Britanie", a adăugat Hamilton.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici