Agresorul Maricicăi Hăhăianu a fost aplaudat de conaţionali în momentul arestării - VIDEO

Aproximativ 200 de tineri s-au adunat în faţa locuinţei italianului care a agresat-o pe românca Maricica Hăhăianu, în momentul transferării acestuia la închisoare, acuzându-l pe primarul Romei, Gianni Alemanno, că susţine comunitatea românilor în defavoarea italienilor, scrie La Repubblica.

116 afișări
Imaginea articolului Agresorul Maricicăi Hăhăianu a fost aplaudat de conaţionali în momentul arestării - VIDEO

Agresorul Maricicăi Hăhăianu a fost aplaudat de conaţionali în momentul arestării

Judecătorul Sandro Di Lorenzo a semnat luni seară ordinul de transferare la închisoare a tânărului în vârstă de 20 de ani, care până acum era în arest la domiciliu. Acuzat iniţial de vătămare corporală gravă, Burtone va fi inculpat pentru omor prin imprudenţă, dat fiind că românca în vârstă de 32 de ani a murit din cauza rănilor suferite.

Agenţii carabinierilor care s-au deplasat la locuinţa tânărului pentru a-l duce la închisoare au fost întâmpinaţi de aproximativ 200 de tineri care îl cunosc pe Alessio Burtone. Aceştia l-au aplaudat pe suspect şi au cerut eliberarea acestuia. Tânărul a fost scos din casă având capul acoperit cu o glugă, moment în care sora lui a început să plângă.

"Roma nu mai are primar, de astăzi Alemanno este primarul Bucureştiului. Îi apără pe români cu fiecare ocazie. Nu vorbeşte de episoade precum agresarea unui adolescent de către doi români", a declarat unul dintre tineri.

"Alessio Burtone în mod sigur va fi agresat de deţinuţi români în închisoare. A fost arestat ca un mafiot, au venit cu opt maşini să îl aresteze", afirmă un alt tănăr.

"Eu înţeleg că există solidaritate şi că prietenia prevalează asupra considerentelor obiective. Dar astăzi acel băiat este la închisoare şi nu mai este nimic de declarat", a reacţionat Gianni Alemanno.

Maricica Hăhăianu, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani, a fost bătută, pe 8 octombrie, în staţia de metrou Anagnina (Roma) de italianul Alessio Burtone, în vârstă de 20 de ani. O discuţie mai aprinsă a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn româncei, care a căzut şi s-a lovit cu capul de beton. Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul Casilino din Roma şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. La un moment dat, românca ieşise din comă, dar starea ei era în continuare foarte gravă. Vineri dimineaţă, medicii italieni anunţaseră că românca în vârstă de 32 de ani intrase în comă ireversibilă, având "edem cerebral grav". Pe 15 octombrie, Maricica a murit.

Alessio Burtone riscă până la 18 ani de detenţie pentru omor prin imprudenţă. Primarul Romei, Gianni Alemanno, a efectuat vineri o vizită la spitalul unde se afla în comă românca agresată, cerând transferul suspectului la închisoare, dat fiind că era în arest la domiciliu. "Nu pot să nu le cer procurorilor ca acest asasin să nu fie transferat la închisoare", dat fiind că acum se află în arest la domiciliu, declarase Gianni Alemanno în cursul vizitei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici