AIEA a primit "un prim răspuns" al Iranului la propunerea de îmbogăţire a uraniului

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a anunţat joi că a primit "un prim răspuns" al Iranului la proiectul care prevede îmbogăţirea uraniului iranian în alte ţări.

22 afișări
Imaginea articolului AIEA a primit "un prim răspuns" al Iranului la propunerea de îmbogăţire a uraniului

Directorul general al AIEA, Mohamed ElBaradei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Directorul general al AIEA, Mohamed ElBaradei, a primit primul răspuns al autorităţilor iraniene la propunerea de utilizare a uraniului uşor îmbogăţit de către Iran pentru producerea combustibilului necesar activităţilor de cercetare de la Teheran, specializat pe fabricarea izotopilor nucleari în scopuri medicale", informează AIEA.

"ElBaradei este angajat în negocieri cu Guvernul iranian şi cu toate părţile importante implicate, în speranţa că se poate ajunge la un acord privind propunerea sa", potrivit AIEA.

În cursul dimineţii, presa iraniană a anunţat că ambasadorul iranian la AIEA, Ali Ashgar Soltanieh, oferise răspunsul oficial al Teheranului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici