Air India va trimite un avion de rezervă pentru pasagerii blocaţi în Rusia

Air India a anunţat miercuri că un avion de rezervă va decola din Mumbai pentru pasagerii al căror zbor de marţi a fost nevoit să aterizeze pe un aeroport din Orientul Îndepărtat al Rusiei din cauza unor probleme la motor.

1439 afișări
Imaginea articolului Air India va trimite un avion de rezervă pentru pasagerii blocaţi în Rusia

Air India va trimite un avion de rezervă pentru pasagerii blocaţi în Rusia

Una dintre aeronavele Boeing 777 widebody ale companiei aeriene a prezentat o problemă tehnică la unul dintre motoare, în timp ce transporta 216 pasageri şi 16 membri ai echipajului într-un zbor de la Delhi la San Francisco.
 
Compania aeriană a precizat că zborul său de feribot va pleca din Mumbai la ora 07:30 şi se va îndrepta spre Magadan, în Rusia, transportând alimente şi alte bunuri esenţiale pentru pasagerii blocaţi acolo, relatează Reuters.
 
Autoritatea aviatică rusă Rosaviatsia a declarat că un avion de rezervă al Air India trebuia să aterizeze la ora 03:00.
 
Un pasager blocat, pe nume Gagan, a declarat pentru televiziunea indiană NDTV că la bordul zborului se aflau mulţi cetăţeni americani şi că, având în vedere tensiunile dintre Rusia şi Statele Unite, "sunt mulţi oameni nervoşi aici".
 
Air India nu a răspuns imediat la o solicitare de a comunica naţionalităţile pasagerilor.
 
Purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat al SUA, Vedant Patel, a declarat marţi că este "probabil" să se afle americani la bord, având în vedere destinaţia planificată.
 
"Suntem la curent cu un zbor cu destinaţia SUA care a trebuit să aterizeze de urgenţă în Rusia şi continuăm să monitorizăm îndeaproape această situaţie", a declarat Patel.
 
Compania aeriană a precizat că a mutat pasagerii în spaţii de cazare improvizate, invocând limitări ale infrastructurii din jurul aeroportului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici