"Ajunge cu românii": Umilinţa prin care a trecut un cuplu în Noua Zeelandă, înainte de a fi trimis în România

Un cuplu de români afirmă că au fost "umiliţi" de către un angajat al Serviciului de Imigraţie din Noua Zeelandă (INZ) pe aeroportul din Auckland, după care au fost trimişi înapoi acasă cu avionul, relatează postul naţional neozeelandez de televiziune TVNZ în pagina electronică de marţi.

16064 afișări
Imaginea articolului "Ajunge cu românii": Umilinţa prin care a trecut un cuplu în Noua Zeelandă, înainte de a fi trimis în România

"Ajunge cu românii": Umilinţa prin care a trecut un cuplu în Noua Zeelandă, înainte de a fi trimis în România (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Veronica Lazarovici şi soţul ei Mădălin Vânătoru, care au sosit în Noua Zeelandă pe 22 septembrie, în loc să treacă uşor de controlul vamal, aşa cum se aşteptau, au fost chestionaţi de INZ. Lazarovici afirmă că plănuia să studieze în Noua Zeelandă şi că întocmise o listă cu destinaţii turistice pe care dorea să le viziteze, însă Serviciile de Imigraţie au luat acestă decizie suspectând cuplul că se află în căutarea unor locuri de muncă ilegale în ţară, urmărind să nu se mai întoarcă în România, potrivit TVNZ.

Lazarovici a declarat pentru post că, în timp ce aştepta să fie chestionată, a fost "şocată" să audă un ofiţer din cadrul Serviciului Vamal spunând "ajunge cu românii". Ea subliniază că li s-a refuzat intrarea pe teritoriul Noii Zeelande, în opinia sa, exclusiv din cauza "rasei". "Soţul meu şi cu mine suntem amândoi români. Este clar că acest comentariu ne viza pe noi", a continuat românca.

Un purtător de cuvânt al agenţiei a cerut scuze cuplului pentru comentariul "deplasat", care, în opinia acestuia a fost "te rog nu îmi mai trimite alţi români", ci nu "ajunge cu românii". El a precizat că problema a fost "integral investigată" şi s-a conchis că un ofiţer a făcut către un coleg un "comentariu nepotrivit", "care a fost auzit şi interpretat greşit", un lucru cu atât mai regretabil cu cât "a fost făcut în auzul publicului".

Cei doi români nu au ieşit în afara aeroportului din Auckland, precizează postul de televiziune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici