Ajutor umanitar după cutremurul din Marea Egee. UE este pregătită să ofere asistenţă Greciei şi Turciei

Uniunea Europeană este pregătită să ofere asistenţă Greciei şi Turciei după cutremurul produs în Marea Egee, anunţă Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

606 afișări
Imaginea articolului Ajutor umanitar după cutremurul din Marea Egee. UE este pregătită să ofere asistenţă Greciei şi Turciei

Ajutor umanitar după cutremurul din Marea Egee. UE este pregătită să ofere asistenţă Greciei şi Turciei (FOTO: Mehmet Altinbilek)

"Gândurile mele sunt la Grecia şi Turcia. Urmărim situaţia şi suntem pregătiţi să oferim asistenţă, în toate modurile posibile", a declarat Ursula von der Leyen, prin Twitter.

La rândul său, Janez Lenarcic, comisarul UE pentru Gestionarea Crizelor, a anunţat că Centrul European pentru Coordonarea Reacţiei la Situaţiile de Urgenţă, este "în contact strâns cu autorităţile" din Grecia şi Turcia.

Un cutremur puternic s-a produs vineri în Marea Egee, fiind resimţit în Grecia şi Turcia. Mai multe clădiri rezidenţiale s-au prăbuşit în oraşul turc Izmir. Conform bilanţului preliminar, şase persoane au murit, iar alte 257 au fost rănite în urma seismului.

În Grecia s-au înregistrat daune semnificative la clădiri de pe Insula Samos. Potrivit unor surse citate de agenţia de presă Amna, doi copii au murit în oraşul Vathy de pe Insula Samos.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
grecia,
turcia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici