Al doilea convoi umanitar rus destinat Ucrainei "nu va fi şi ultimul", declară Serghei Lavrov

Cel de-al doilea convoi umanitar pe care Rusia intenţionează să îl trimită în estul Ucrainei "nu va fi şi ultimul", a avertizat miercuri ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

263 afișări
Imaginea articolului Al doilea convoi umanitar rus destinat Ucrainei "nu va fi şi ultimul", declară Serghei Lavrov

Al doilea convoi umanitar rus destinat Ucrainei "nu va fi şi ultimul", declară Serghei Lavrov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem motive să sperăm că vom găsi soluţii tehnice şi logistice pentru trimiterea unui al doilea convoi umanitar în sud-estul (Ucrainei) în viitorul apropiat şi sunt sigur că nu va fi ultimul", a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă.

Ministrul de Externe Serghei Lavrov a anunţat luni trimiterea unui al doilea convoi umanitar rus, precizând că Moscova a transmis Kievului "o notă oficială" pe această temă.

Un prim convoi, care, potrivit Moscovei, transporta 1.800 de tone de ajutor, a traversat vinerea trecută, după mai multe zile de aşteptare, frontiera ruso-ucraineană şi a ajuns la Lugansk, fără aprobarea Kievului şi fără să fie verificat de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR).

Kievul a denunţat atunci o "invazie directă" din partea Rusiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici