Al doilea test de succes cu racheta ce ar putea fi folosită şi la Deveselu: Rachetă cu rază intermediară de acţiune, distrusă în spaţiu de SUA

Un proiectil de tip SM-3 Block IIA, lansat de un sistem antibalistic Aegis Ashore din Hawaii, a interceptat în spaţiu o rachetă balistică cu rază intermediară de acţiune, acesta fiind cel de-al doilea test de succes cu racheta SM-3 Block IIA, ce ar putea fi folosită şi de sistemul de la Deveselu.

3007 afișări
Imaginea articolului Al doilea test de succes cu racheta ce ar putea fi folosită şi la Deveselu: Rachetă cu rază intermediară de acţiune, distrusă în spaţiu de SUA

Al doilea test de succes cu racheta ce ar putea fi folosită şi la Deveselu: Rachetă cu rază intermediară de acţiune, distrusă în spaţiu

Este pentru a doua oară consecutiv când SM-3 Block IIA este folosit cu succes pentru a intercepta o rachetă balistică, au anunţat Forţele navale americane şi Agenţia de Apărare Antirachetă, potrivit site-ul Defense News.

Cele două teste de succes vin după două eşecuri consecutive, unul cauzat de o eroare umană, iar al doilea de o eroare tehnică la motorul celei de-a treia etape a rachete.

Racheta de interceptare SM-3 Block IIA este dezvoltată de SUA şi Japonia şi ar urma să echipeze bazele americane Aegis Ashore din România şi Polonia, dar şi viitoarele baze Aegis Ashore din Japonia.

Potrivit documentelor oficiale, rachetele de tip SM-3 Block IIA vor putea intercepta rachetele balistice cu rază intermediară de acţiune (între 3.000 şi 5.500 de kilometri), dar şi rachete cu rază mai scurtă de acţiune, ori chiar unele rachete intercontinentale.

Bazele Aegis Ashore din Europa sunt o sursă semnificativă de tensiuni între Rusia şi Statele Unite, preşedintele rus Vladimir Putin şi alţi oficiali de la Moscova acuzând Washingtonul că încearcă să distrugă echilibrul strategic între cele două puteri nucleare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici