Al Jazeera a decis să nu difuzeze înregistrarea video cu crimele comise de islamistul Mohamed Merah

Postul de televiziune Al Jazeera a decis să nu difuzeze înregistrarea video cu crimele comise de islamistul francez de origine algeriană Mohamed Merah. Postul arab Al Jazeera, cu sediul în Qatar, primise o înregistrare video cu crimele comise în sudul Franţei de Mohamed Merah, iar conducerea televiziunii a analizat marţi oportunitatea difuzării imaginilor.

121 afișări
Imaginea articolului Al Jazeera a decis să nu difuzeze înregistrarea video cu crimele comise de islamistul Mohamed Merah

Mohamed Merah

Ministrul francez de Externe, Alain Juppé, afirmase că el, personal, ar prefera ca postul de televiziune să se abţină de la difuzarea imaginilor, informează BBC News online.

"Cred că această instigare la violenţă, la crime, asupra unor minţi adeseori deranjate sau fragile, este detestabilă", a declarat el.

Preşedintele Nicolas Sarkozy a cerut şi el posturilor de televiziune "să nu difuzeze sub niciun pretext" înregistrările video cu cele şapte crime comise de Mohamed Merah.

Islamistul de origine algeriană Mohamed Merah, în vârstă de 23 de ani, antrenat în tabere teroriste din Pakistan şi Afganistan şi susţinător al reţelei Al-Qaida, a ucis în perioada 11 - 15 martie trei militari francezi, precum şi trei elevi şi un profesor evrei, la Toulouse şi Montauban, în sudul Franţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici