Al-Qaida a eliberat 300 de deţinuţi de la o închisoare din Yemen

Trei sute de deţinuţi de la o închisoare din Yemen au fost eliberaţi de organizaţia teroristă al-Qaida, după ce islamiştii au luat cu asalt centrul de detenţie, relatează The Daily Telegraph în ediţia electronică de joi.

441 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida a eliberat 300 de deţinuţi de la o închisoare din Yemen

Al-Qaida a eliberat 300 de deţinuţi de la o închisoare din Yemen (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Arhiva Mediafax Foto)

Identitatea deţinuţilor eliberaţi din închisoarea Al Mukalla nu este cunoscută deocamdată, dar, potrivit unor surse, printre aceştia se află mai mulţi jihadişti.

Eliberarea deţinuţilor intervine în contextul în care Arabia Saudită a anunţat primele succese în campania sa împotriva rebelilor Houthi.

Forţele Houthi s-au retras din zone pe care le controlau în centrul oraşului Aden joi, după raidurile aeriene efectuate în cursul dimineţii de o coaliţie condusă de Arabia Saudită.

Rebelii Houthi au reuşit recent să avanseze în Aden, ultimul bastion al susţinătorilor preşedintelui yemenit Abd-Rabbu Mansour Hadi, sprijinit de saudiţi, în pofida raidurilor aeriene efectuate de o săptămână de coaliţia condusă de Arabia Saudită.

Soldaţii loiali preşedintelui Hadi erau implicaţi joi în confruntări cu presupuşi combatanţi al-Qaida în oraşul-port Mukalla, situat la 500 de kilometri est de Aden.

Rebelii Houthi, aliaţi ai fostului preşedinte yemenit Ali Abdullah Saleh, au cucerit capitala Sanaa în urmă cu şase luni şi controlează o mare parte din teritoriul Yemenului, care se confruntă de asemenea cu o mişcare secesionistă în sud, tulburări tribale şi o filială puternică a reţelei al-Qaida în centru şi est.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici