Al-Qaida ameninţă că-l va răpi pe prinţul Harry al Marii Britanii

Susţinătorii reţelei teroriste al-Qaida ameninţă că îl vor răpi pe prinţul Harry, în cazul în care acesta va reveni în Afganistan, pentru a pilota elicoptere Apache ale trupelor britanice, relatează Sunday Express, în pagina electronică.

19 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida ameninţă că-l va răpi pe prinţul Harry al Marii Britanii

Al-Qaida ameninţă că-l va răpi pe prinţul Harry al Marii Britanii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Simpatizanţii al-Qaida au publicat mai multe ameninţări directe pe un site folosit de susţinătorii din Marea Britanie ai reţelei.

Prinţul Harry, în vârstă de 25 de ani, a fost selectat pentru antrenamente de zbor cu elicoptere Apache, ceea ce a provocat furia susţinătorilor al-Qaida.

Site-ul care găzduieşte comentariile a fost primul care a publicat înregistrarea video a talibanilor pakistanezi care au revendicat atentatul eşuat de săptămâna trecută din Times Square din New York, iar experţii au descoperit că forumul este accesat în principal de militanţi din Marea Britanie, Europa şi Statele Unite.

Site-ul, cu acces pe bază de parolă, este unul dintre primele zece platforme online folosite de al-Qaida pentru propagandă, iar majoritatea conţinutului este de limbă arabă.

Prinţul Harry a efectuat un stagiu în Afganistan în 2008, când, în calitate de controlor de trafic, a contribuit la uciderea a circa 30 de luptători talibani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici