Al-Qaida în Asia de Sud denunţă masacrul de marţi de la Peshawar

Aripa reţelei teroriste Al-Qaida în Asia de Sud a anunţat, duminică, că are "inima frântă" după masacrarea a 149 de persoane, în mare parte elevi, de către talibani, la Peshawar, în nord-vestul Pakistanului, îndemnându-i pe rebeli să nu atace forţele de ordine.

181 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida în Asia de Sud denunţă masacrul de marţi de la Peshawar

Al-Qaida în Asia de Sud denunţă masacrul de marţi de la Peshawar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacul comis marţi într-o şcoală din Peshawar, cel mai sângeros din istoria Pakistanului, a şocat profund ţara şi a stârnit un val de condamnări în străinătate.

"Avem inima frântă" după această tragedie, a declarat Oussama Mehmood, purtătorul de cuvânt al aripii Al-Qaida în Asia de Sud, citat într-un comunicat.

"Nu este niciun dubiu că lista crimelor şi atrocităţilor comise de armata pakistaneză a depăşit limitele (...), dar aceasta nu înseamnă că ar trebui să ne răzbunăm pe musulmanii opresaţi", a spus Mehmood.

"Puştile pe care le-am îndreptat împotriva inamicului lui Allah, America, (...) nu ar trebui să vizeze copii şi femei, şi nici poporul musulman", continuă purtătorul de cuvânt.

Masacrul a fost revendicat de Mişcarea Talibanilor din Pakistan (TTP), principalul grup rebel islamist din ţară. TTP a evocat un act de răzbunare faţă de operaţiunea militară lansată în bastionul insurgent din Waziristanul de Nord, o regiune pakistaneză situată la frontiera cu Afganistanul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici