Alarmă în mai multe zone din Ucraina: sirenele răsună iar în Kiev şi în Herson

Joi dimineaţa, alarmele de raid aerian au sunat din nou în capitala ucraineană Kiev, precum şi în regiunile sudice Herson şi Mikolaiv, dar şi în regiunea vestică Zitomir.

197 afișări
Imaginea articolului Alarmă în mai multe zone din Ucraina: sirenele răsună iar în Kiev şi în Herson

Alarmă în mai multe zone din Ucraina: sirenele răsună iar în Kiev şi în Herson

"O alertă aeriană a fost anunţată în capitală! Vă rugăm să mergeţi la adăposturi!", a postat pe Telegram Administraţia militară a oraşului Kiev.

Deocamdată, nu au fost confirmate atacuri.

Miercuri, Statul Major General al forţelor armate ucrainene declara că Rusia a bombardat peste 25 de aşezări din jurul Hersonului şi Zaporojiei, provocând victime civile şi deteriorând infrastructura civilă din oraşul şi regiunea Herson, potrivit Reuters.

Forţele ruseşti au bombardat aripa de maternitate a unui spital din Herson, deşi nimeni nu a fost rănit, a declarat Kirilo Timoşenko, adjunctul şefului de cabinet al preşedintelui Zelenski, pe Telegram.

Luptele au fost deosebit de intense în jurul oraşului strategic Bakhmut din estul provinciei Doneţk şi Svatove, mai la nord, în provincia Luhansk, a declarat Ministerul britanic al Apărării.

Analistul militar Oleh Zhdanov, cu sediul la Kiev, a precizat că oraşul şi regiunea Harkov au suferit atacuri grele, iar o conductă de gaz regională a fost avariată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sirene,
ucraina,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici