ALEGERI GENERALE ÎN SERBIA: Partidul progresului ocupă primul loc în alegerile legislative

Naţionaliştii populişti ai Partidului sârb al progresului (SNS, opoziţie) au devansat pro-europenii preşedintelui în exerciţiu Boris Tadic la alegerile legislative sârbe, fără a obţine majoritatea absolută, conform estimărilor prezentate duminică.

301 afișări
Imaginea articolului ALEGERI GENERALE ÎN SERBIA: Partidul progresului ocupă primul loc în alegerile legislative

Tomislav Nikolic, preşedintele Partidului Progresist (Imagine: Mediafax Foto)

La finalul alegerilor generale de duminică, SNS a obţinut 24,7 la sută iar coaliţia formată în jurul Partidului democrat (DS) al lui Tadic a obţinut 23,2 la sută conform estimărilor CESID, un organism independent care a supravegheat scrutinul. Pe locul trei, cu 16,6 la sută din voturi, se află Partidul socialist (SPS) al actualului ministru de Interne, Ivica Dacic, membru al coaliţiei de guvernământ în exerciţiu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici