Alegeri în Marea Britanie. Boris Johnson: „Avem un mandat puternic pentru Brexit. Trăim în cea mai mare democraţie din lume”

Primul ministru britanic Boris Johnson a declarat vineri că guvernul său se pare că a câştigat un nou mandat puternic pentru a finaliza Brexit-ul, iar lucrurile par să meargă în direcţia cea bună în urma rezultatului votului anunţat de exit-polluri, potrivit Reuters.

2218 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Marea Britanie. Boris Johnson: „Avem un mandat puternic pentru Brexit. Trăim în cea mai mare democraţie din lume”

Sursă foto: Profimedia

„În această etapă, se pare că acestui Guvern conservator dintr-o singură naţiune i s-a dat un nou mandat puternic, de a finaliza Brexit-ul şi nu doar de a finaliza Brexit-ul, ci de a uni această ţară şi de a o duce mai departe”, a declarat Johnson după câştigarea circumscripţiei sale din Uxbridge, Londra.

„Cred că aceasta se va dovedi a fi o alegere istorică care ne oferă acum, în acest nou Guvern, şansa de a respecta voinţa democratică a poporului britanic, de a schimba această ţară în bine şi de a declanşa potenţialul întregului popor din această ţară”, a adăugat Johnson.

„Asta vom face acum şi dacă avem norocul să fim returnaţi, deoarece sondajul de ieşire pare să sugereze, atunci lucrul va începe ... astăzi”, a continuat acesta.

De asemenea, Johnson a declarat că lucrurile par să meargă în direcţia cea bună la sosirea la sediul său de campanie din vestul Londrei, Uxbridge, pentru a auzi rezultatul votului, a transmis un reporter ITV.

Premierul britanic a scris într-un mesaj pe Twitter că „Trăim în cea mai mare democraţie din lume” şi le-a mulţumit celor care au votat.

Acesta a venit însoţit de iubita sa, Carrie Symonds. Partidul Conservator condus de Boris Johnson este în curs de a obţine o victorie răsunătoare în alegerile de joi din Marea Britanie, potrivit sondajelor de ieşire de la urne.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici