ALEGERI în Spania: Alegătorii merg la urne astăzi, pentru scrutinul legislativ anticipat. Rezultatul ar putea fragmenta Parlamentul

Spaniolii vor merge la urne duminică, pentru scrutin legislativ anticipat, al cărui rezultat ar putea fragmenta Parlamentul şi ar putea oferi extremei-dreapta un număr semnificant de locuri pentru prima oară de la întoarcerea ţării la democraţie, relatează site-ul agenţiei Reuters.

338 afișări
Imaginea articolului ALEGERI în Spania: Alegătorii merg la urne astăzi, pentru scrutinul legislativ anticipat. Rezultatul ar putea fragmenta Parlamentul

ALEGERI în Spania: Alegătorii merg la urne astăzi, pentru scrutin legislativ anticipat. Rezultatul ar putea fragmenta Parlamentul

Cel puţin cinci partide din Spania au o şansă de a forma următorul guvern, existând posibilitatea ca acestea să încerce să ajungă la o înţelegere. Repetarea alegerilor este, de asemenea, una dinte posibilităţi.

Cu toate acestea, câteva lucruri sunt clare, având în vedere sondajele de opinie şi conversaţiile cu mai mulţi oficiali din cadrul partidelor.

În primul rând, este cel mai posibil ca niciun partid să nu obţină o majoritate. Premierul Pedro Sanchez este favorit, iar mulţi parlamentari vor fi din partidul Vox.

Votul a început la ora locală 9.00 (ora România, 10.00) şi se va încheia la ora 20.00. Acesta este al treilea scrutin legislativ al Spaniei în ultimii patru ani.

Nu este clar dacă Pedro Sanchez îşi va putea păstra funcţia de premier şi de câţi aliaţi va avea nevoie pentru acest lucru.

Potrivit sondajelor e opinie publicate luni, va fi mai dificil pentru o extremă-dreapta împărţită în trei partide să obţină majoritatea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici