Alegeri în Spania, pentru a patra oară în ultimii 4 ani. Socialiştii nu au reuşit, nici de această dată, să obţină majoritatea în Parlament

Partidul Socialist al Muncitorilor Spanioli a câştigat alegerile genenerale de duminică, obţinând 120 din cele 350 de locuri, după ce premierul în exerciţiu, Pedro Sanchez, a solicitat organizarea unui nou scrutin electoral, din cauza dificultăţilor întâmpinate în formarea unui Guvern de coaliţie.

833 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Spania, pentru a patra oară în ultimii 4 ani. Socialiştii nu au reuşit, nici de această dată, să obţină majoritatea în Parlament

Alegeri în Spania, pentru a patra oară în ultimii 4 ani. Socialiştii nu au reuşit, nici de această dată, să obţină majoritatea în Parlament

Conform rezultatelor scrutinului electoral organizat duminică în Spania, partidul actualului prim-ministru Pedro Sanchez s-a plasat, din nou, primul în topul preferinţelor spaniolilor, obţinând 120 de locuri din cele 350 ale Parlamentului de la Madrid, relatează site-ul postului BBC.

Partidul Socialist al Muncitorilor Spanioli (PSOE, centru-stânga) a fost urmat de Partidul Popular, obţinând un număr de 88 de locuri şi de formaţiunea Vox (extremă dreapta) ce a înregistrat o dublare a numărului de susţinători, obţinând 52 de locuri. Complementar, partidul de stânga Uniţi Putem a obţinut 35 de locuri, iar mişcarea Cetăţeni, 10 locuri.

Alegerile de duminică au fost al patrulea scrutin parlamentar, organizat în ultimii patru ani şi al doilea din acest an. Premierul în exerciţiu, Pedro Sanchez, a solicitat organizarea de noi alegeri ca urmare a dificultăţilor cu care acesta se confrunta în formarea unui Guvern de coaliţie, lipsindu-i o majoritate parlamentară.

Într-un discurs adresat electorilor spanioli la scurt timp după publicarea rezultatelor, Pedro Sanchez a transmis că este o prioritate „formarea unui guvern stabil şi politica făcută în beneficiul majorităţii spaniolilor”. În cadrul aceluiaşi comunicat, acesta a făcut apel la „toate partidele politice, deoarece acestea trebuie să acţioneze cu generozitate şi responsabilitate pentru a debloca situaţia politică din Spania”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici