ALEGERI ÎN SUA: Nepotul preşedintelui asasinat John F. Kennedy readuce dinastia Kennedy în Congres

Joseph Kennedy III, nepotul preşedintelui asasinat John F. Kennedy, a devenit marţi membru al Camerei Reprezentanţilor, marcând astfel revenirea în Congres a celei mai celebre dinastii politice din Statele Unite, potrivit presei americane.

624 afișări
Imaginea articolului ALEGERI ÎN SUA: Nepotul preşedintelui asasinat John F. Kennedy readuce dinastia Kennedy în Congres

John F. Kennedy (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

În 2010, Patrick Kennedy, fiul lui Ted Kennedy, care a decedat în 2009, şi-a anunţat intenţia de nu participa la alegeri pentru Camera Reprezentanţilor, punând capăt celor peste 60 de ani în care familia acestuia a fost prezentă în Congres.

Nepotul lui Robert Kennedy, ucis în 1968, Joseph Kennedy III a reluat tradiţia familiei în statul Massachussets (nord-est), unde a fost ales marţi.

"Este un moment incredibil pentru mine", a reacţionat noul deputat în vârstă de 32 de ani, citat pe site-ul de Internet al Boston Globe, exprimându-se nerăbdător "să muncească".

În declaraţia sa publicată pe Internet, absolventul Universităţii Harvard şi fostul adjunct al procurorului din Massachussets s-a pronunţat mai ales în favoarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

Revenirea unui Kennedy în Congres a fost apreciată în diverse moduri pe Twitter, unde internauţii salutau "revenirea la putere a unei dinastii", în timp ce alţii s-au arătat miraţi că alegătorii aduc la putere orice persoană "care poartă numele de Kennedy".

La încheierea alegerilor de marţi, în urma cărora Barack Obama a fost reales pentru un nou mandat la Casa Albă, republicanii erau pe cale să-şi păstreze majoritatea în Camera Reprezentanţilor, în timp ce democraţii ar urma să-şi menţină avantajul în Senat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici