ALEGERI LEGISLATIVE ÎN SPANIA. Coaliţia de stânga Unidos Podemos/PS poate obţine majoritatea în Parlament - sondaje

Partidul Popular (centru-dreapta) se clasează pe primul loc în scrutinul legislativ din Spania, dar alianţa de stânga Unidos Podemos/Partidul Socialist ar putea obţine majoritatea în Parlamentul de la Madrid, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, relatează El Mundo.

1484 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LEGISLATIVE ÎN SPANIA. Coaliţia de stânga Unidos Podemos/PS poate obţine majoritatea în Parlament - sondaje

Alegeri legislative în Spania: Coaliţia de stânga Unidos Podemos/PS poate obţine majoritatea în Parlament - sondaje

Potrivit sondajelor de opinie efectuate de TVE/Forta şi publicate de cotidianul El Mundo, Partidul Popular (centru-dreapta), al premierului Mariano Rajoy, este creditat cu 117 mandate în Parlamentul de 350 de locuri.

Coaliţia antisistem Unidos Podemos (Împreună Putem - stânga) este creditată cu 91-95 de mandate în Parlament, iar Partidul Socialist (PS, centru-stânga), cu 81-85 de locuri.

Pe locul 4 se clasează formaţiunea Ciudadanos (Cetăţeni, centru), un aliat tradiţional al Partidului Popular (PP), dar cele două formaţiuni sunt departe de majoritatea de 176 de locuri în Parlament.

Cea mai probabilă alianţă care se conturează este între formaţiunile de stânga Unidos Podemos şi Partidul Socialist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici