Alegeri locale în Republica Moldova: 13 candidaţi la Primăria Chişinăului

Cele peste 2.000 de secţii de vot din Republica Moldova s-au deschis duminică dimineaţă, pentru alegeri locale în urma cărora vor fi desemnaţi 4.300 de primari şi 120.000 de consilieri locali, informează Info-Prim Neo, în pagina electronică.

673 afișări
Imaginea articolului Alegeri locale în Republica Moldova: 13 candidaţi la Primăria Chişinăului

Alegeri locale în Republica Moldova: 13 candidaţi la Primăria Chişinăului (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Mai mult de 2,6 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne în întreaga ţară, 660.000 fiind înscrişi numai pe listele electorale de la Chişinău, unde au fost deschise şi 300 de secţii de vot.

Birourile de vot s-au deschis la ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00.

Pentru alegerile locale au fost tipărite peste 7,4 milioane de buletine de vot, dintre care 5,7 milioane în limba română şi peste 1,7 milioane în limba rusă. Buletinele de vot de la Comrat au 2,12 metri lungime, acestea fiind tipărite sub formă de broşură format A4.

Centrul de investigaţii sociologice CBS-AXA, Institutul pentru Politici Publice şi Institutul European de Studii Politice din Moldova urmează să prezinte un exit-poll, realizat la comanda Publika TV. Pentru realizarea sondajului au fost acreditaţi 190 de operatori, iar rezultatele vor fi anunţate imediat după închiderea centrelor de vot.

În cursa pentru funcţia de primar al Chişinăului sunt înscrişi 13 candidaţi. Pe buletinul de vot sunt înscrise 14 nume, însă în dreptul lui Valentin Crîlov este aplicată ştampila "Retras".

Miza cea mai importantă a scrutinului o reprezintă postul de primar al Chişinăului şi componenţa Consiliului Municipal al capitalei Republicii Moldova. Favoriţi pentru postul de primar al Chişinăului sunt actualul deţinător al funcţiei, Dorin Chirtoacă (partidul Liberal), şi candidatul Partidului Comuniştilor, Igor Dodon. Candidatul Partidului Liberal Democrat pentru postul de primar al Chişinăului este Victor Bodiu, iar cel al Partidului Democrat (PDM), Valentina Buliga, actualul ministru al Muncii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici