Alegeri parlamentare anticipate în Grecia, organizate cel mai probabil pe 6 mai

Data "cea mai probabilă" pentru organizarea de alegeri legislative anticipate în Grecia ar fi 6 mai, a anunţat luni o sursă din cadrul Ministerului de Finanţe, în aşteptarea anunţului oficial al calendarului.

112 afișări
Imaginea articolului Alegeri parlamentare anticipate în Grecia, organizate cel mai probabil pe 6 mai

Alegeri parlamentare anticipate în Grecia, organizate cel mai probabil pe 6 mai (Imagine: Shutterstock)

Parlamentul ar putea să fie dizolvat miercuri, pe 11 aprilie, după votarea ultimelor măsuri legislative de relansare şi deregularizare a pieţei muncii solicitate de către creditorii publici ai Greciei - Uniunea Europeană (UE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) -, deschizând astfel calea organizării scrutinului pentru 6 mai, o dată deja avansată drept cea mai probabilă de către diverşi oficiali politici şi de către presă, potrivit acestei surse.

Pantelis Kapsis, purtătorul de cuvânt al Guvernului de tranziţie condus de Lucas Papademos, nu a exclus, răspunzând unei întrebări care i-a fost adresată luni dimineaţa de către un post de radio, ca anunţarea oficială a datei să fie amânată pentru săptămâna viitoare.

Organizarea acestui scrutin anticipat a fost hotărâtă de partenerii guvernamentali socialişti şi conservatori, în momentul formării, în noiembrie, a Executivului care a preluat ştafeta de la echipa premierului ales, socialistul Gheorghios Papandreu.

De atunci, partidul conservator Noua Democraţie, care conduce în privinţa intenţiilor de vot, exercită presiuni ca data să nu fie amânată, în pofida gravităţii crizei economice şi sociale cu care se confruntă o Grecie îndatorată excesiv şi angajamentelor de redresare pe care ţara trebuie să le respecte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici