Alegeri pentru primărie la Chişinău: Candidatul PSRM şi primarul în exerciţiu vor intra în al doilea tur de scrutin

Candidatul Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, şi primarul în exerciţiu Dorin Chirtoacă vor intra în cel de-al doilea tur de scrutin pentru primăria capitalei Republicii Moldova, în timp ce Renato Usatîi a câştigat alegerile la Bălţi, iar Ilan Shor la Orhei.

1242 afișări
Imaginea articolului Alegeri pentru primărie la Chişinău: Candidatul PSRM şi primarul în exerciţiu vor intra în al doilea tur de scrutin

Alegeri pentru primărie la Chişinău: Candidatul PSRM şi primarul în exerciţiu vor intra în al doilea tur de scrutin (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

Potrivit datelor anunţate la ora 06.28, după numărarea a 97,40 la sută din voturi, Dorin Chirtoacă (Partidul Liberal) conducea cu 37,25 la sută, urmat de Zinaida Greceanîi (PSRM), cu 36,25 la sută. Cei doi vor intra în cel de-al doilea tur de scrutin pentru primăria capitalei, relatează PRO TV Chişinău.

La Orhei şi la Bălţi lucrurile stau însă altfel. Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi conduce detaşat la Bălţi, după numărarea a 96,61 la sută din voturi, în timp ce Ilan Shor se îndreaptă către câştigarea primăriri Orhei, potrivit datelor anunţate de Comisia Electorală Centrală după numărarea a 73,33 la sută din voturi.

La Bălţi, potrivit ultimelor date, Renato Usatîi are 72,29 la sută din voturi, el fiind urmat la mare distanţă de candidatul PCRM, cu 8,77 la sută din voturi.

La Orhei, Ilan Shor a obţinut până în prezent 61,8 la sută din voturi, conducând detaşat în faţa candidantului PLDM, care are 12,89 la sută.

Potrivit Comisiei Electorale Centrală, la vot au participat 48,95 la sută dintr alegători, respectiv 1.368.000 de persoane.

Rata de participare a fost mai mică în comparaţie cu alegerile locale din 5 iunie 2011 (54,59 la sută) sau cu alegerile parlamentare din noiembrie 2014 (55,6 la sută).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici