ALEGERI PREZIDENŢIALE în SUA: Ambuteiaj de candidaţi la Casa Albă pe aeroportul din Cleveland, în Ohio

Trei avioane ale unor candidaţi la CASA ALBĂ, Mitt Romney, Paul Ryan şi Joe Biden, s-au întâlnit pe asfaltul aeroportului din Cleveland, în Ohio, un stat-cheie din nordul american curtat intens până în ultimul moment al alegerilor prezidenţiale.

124 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE în SUA: Ambuteiaj de candidaţi la Casa Albă pe aeroportul din Cleveland, în Ohio

Ambuteiaj de candidaţi la Casa Albă pe aeroportul din Cleveland, în Ohio (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

La ora locală 11.15 (18.15, ora României), avionul lui Mitt Romney a aterizat primul pe pistă. La ora locală 11.37 (18.37, ora României), a urmat avionul vicepreşedintelui Joe Biden, partenerul de cursă al preşedintelui democrat în exerciţiu BARACK OBAMA, oprindu-se la câteva sute de metri de cel al republicanului.

Ca pentru a completa tabloul de pe acest aeroport, situat în centrul unui stat-cheie susceptibil să influenţeze rezultatul alegerilor prezidenţiale, în timp ce coloana de automobile a vicepreşedintelui ieşea de pe pistă şi se îndrepta către un restaurant, avionul partenerului de cursă al lui Romney, Paul Ryan, a aterizat şi a parcat alături de "Air Romney", înainte de prânz.

În acest timp, preşedintele democrat Barack Obama se afla în fieful său din Chicago, în Illinois (nord).

Ohio este considerat un adevărat "Graal" al alegerilor prezidenţiale din 2012. Situaţia din acest an este de aşa natură încât este aproape imperativ ca Romney să obţină o victorie în acest stat din Midwest, în cazul în care vrea să îi ia locul lui Obama la Casa Albă. De altfel, niciun republican nu a obţinut vreodată victoria în alegerile prezidenţiale fără să învingă în acest stat.

Mitt Romney şi Paul Ryan au anunţat această vizită la sedii de campanie în ultimul moment, luni,cu scopul de a îşi încuraja susţinătorii să se prezinte la urne.

Joe Biden se afla în drum spre Chicago, iar oprirea sa nu a fost anunţată presei.

Este pentru a treia oară în trei zile când avioanele lui Mitt Romney şi Joe Biden se întâlnesc, după ce s-au încrucişat luni la Dulles (Virginia, est) şi duminică pe acelaşi aeroport din Cleveland.

mediafax.ro va transmite LIVE TEXT pe tot parcursul ALEGERILOR DIN SUA

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici