Alegeri prezidenţiale SUA 2016: Atacuri între Clinton şi Sanders în New Hampshire, înainte de alegerile primare

Hillary Clinton, candidata democrată la preşedinţia Statelor Unite, a apreciat joi, într-o dezbatere cu contracandidatul ei, senatorul Bernie Sanders, că împărtăşesc amândoi "foarte importante obiective progresiste", dar că ea este singura în măsură să le realizeze, relatează AFP online.

1814 afișări
Imaginea articolului Alegeri prezidenţiale SUA 2016: Atacuri între Clinton şi Sanders în New Hampshire, înainte de alegerile primare

Alegeri prezidenţiale SUA 2016: Atacuri între Clinton şi Sanders în New Hampshire, înainte de alegerile primare (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Senatorul Sanders şi cu mine împărtăşim importante obiective progresiste", a spus Clinton, după care a citat ca exemplu mai multe domenii, precum Sănătatea, Educaţia, crearea de locuri de muncă şi salariul minim.

"Însă datele nu dau bine în ceea ce propune senatorul Sanders", a apreciat ea, subliniind că experţi independenţi care le-au analizat programele "au conchis că (cel al lui Sanders) nu este, pur şi simplu, realizabil".

"Vreau să-mi imaginez o ţară în care salariile oamenilor le reflectă munca şi în care toată lumea are o asigurare pe caz de boală", a declarat ea. Însă, a adăugat că "eu nu fac promisiuni pe care nu le pot respecta".

Ea s-a poziţionat ca "o progresistă care face lucrurile să avanseze".

Întrebat care este motivul care-l face să creadă că poate să-şi pună în aplicare reformele economice şi în domeniul Sănătăţii, Sanders a răspuns că "nu am fost candidat la preşedinţie anterior", referindu-se la precedenta candidatură a lui Clinton, în 2008.

Cei doi candidaţi democraţi s-au înfruntat într-o dezbatere televizată, în New Hampshire (nord-est), fiecare încercând să-i convingă pe alegători să voteze pentru el în alegerile primare din acest stat, programate pentru marţi.

Senatorul din Vermont, care promite o revoluţie politică, este prezentat ca favorit în sondaje. Un sondaj NBC/Wall Street Journal/Marist îl acredita, joi, cu 58% din intenţiile de vot, iar pe Cinton cu 38%.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici