Alegeri prezidenţiale SUA. Ce declaraţii a oferit Donald Trump la prima înfăţişare după diagnosticul COVID-19. Ce spun medicii despre starea lui Trump şi la ce rezultate se aşteaptă Biden

  • Preşedintele Americii, Donald Trump, a susţinut un discurs de la balconul Casei Albe, la nouă zile de când a fost diagnosticat cu COVID-19.
  • Medicul de la Casa Albă, Sean Conley, susţine că preşedintele poate să îşi reia campania pentru că nu mai reprezintă un risc de infectare pentru cei din jur.
  • Joe Biden contraatacă: Putem pierde doar dacă vor apărea erori şi alte şicane în centrele de vot. De aceea, este foarte important să mergeţi în număr cât mai mare şi să vă exprimaţi votul
1918 afișări
Imaginea articolului Alegeri prezidenţiale SUA. Ce declaraţii a oferit Donald Trump la prima înfăţişare după diagnosticul COVID-19. Ce spun medicii despre starea lui Trump şi la ce rezultate se aşteaptă Biden

Sursă foto: profimedia

Singur şi fără mască. Aşa s-a prezentat Trump în faţa alegătorilor săi, de la balconul Casei Albe. Cei din public, cu toate că purtau mască, ignorau recomandările de distanţare socială.

Pe tot parcursul discursului său, Trump s-a afişat încrezător şi a asigurat mulţimea în repetate rânduri că se simte foarte bine, chiar dacă în urmă cu nouă zile era confirmat pozitiv pentru COVID-19 şi, ulterior, petrecea trei nopţi în spital.

Trump este mai mult decât nerăbdător să îşi reia campania şi să participe la întâlniri cu alegătorii. El şi-a anunţat programul pentru următoarea săptămână: luni în Florida şi apoi Pennsylvania şi Iowa în următoarele două zile. Se ştie deja, Florida este un stat majoritar Trump-ist.

Medicul de la Casa Albă, Sean Conley, susţine că preşedintele poate să îşi reia campania pentru că nu mai reprezintă un risc de infectare pentru cei din jur. Cu toate acestea, Conley nu a prezentat un rezultat negativ pentru ultimul test COVID-19 al preşedintelui. 

Alţi medici infecţionişti sunt de altă părere, în schimb. Doctorul Sandy Nelson, medic infecţionist în cadrul spitalului din Massachusetts, susţine că protocolul cere ca pacientul depistat pozitiv COVID-19 dar cu simptome uşoare să rămână în izolare zece zile după primele simptome. Însă, în cazul celor cu simptome grave, care au avut nevoie de internare şi au fost conectaţi la aparate, precum Trump, protocolul cere şi până la 20 de zile de izolare. ”Trump pur şi simplu ignoră faptul că a suferit o formă mai gravă a virusului, care a necesitat spitalizare. El urmăreşte protocolul celor zece zile de izolare, al formei uşoare”, a adăugat doctorul Sandy Nelson. 

Discursul preşedintelui a inclus, ca deobicei, atacuri la adresa lui Biden, pentru care a folosit cuvinte precum ”socialist” şi ”comunist”. Nu au lipsit nici laudele referitoare la toate reuşitele administraţiei Trump din ultimii patru ani, precum scăderea ratei criminalităţii şi înflorirea economiei. La auzul acestor realizări, publicul ovaţiona cu fiecare replică şi urla ”Te iubim!”.

"Sunt onorat să îi salut pe participanţii la ceea ce numim un protest paşnic. Le sunt recunoscător angajaţilor autorităţilor şi tuturor celor care colaborează atât de bine cu noi", a afirmat Donald Trump, criticându-i dur pe liderii opoziţiei democrate, în principal de contracandidatul său, Joseph Biden, şi pe senatoarea Kamala Harris, candidatul democrat la funcţia de vicepreşedinte al SUA.

"În numele meu şi al Primei Doamne, susţinerea pe care am primit-o a fost extraordinară. Vom relua participarea la evenimente electorale. Nu vom permite ca ţara noastră să devină o naţiune socialistă. Nu putem permite să se întâmple aşa ceva. Asta s-ar întâmpla sau chiar mai rău", a continuat Trump.

"Vreau să ştiţi că ţara noastră va învinge acest teribil virus al Chinei, cum îl numim noi, producem terapii puternice şi medicamente (...). Vaccinul va apărea foarte rapid, în timp-record, foarte curând, avem companii extraordinare care lucrează în acest sens. Prin puterea spiritului american, ştiinţa şi medicina vor eradica virusul Chinei", a subliniat Donald Trump.

"Democraţii conduc de circa 100 de ani aproape fiecare oraş american, iar politicile lor nu au adus altceva decât calamităţi, sărăcie şi probleme. Somnorosul Joe Biden i-a trădat pe afro-americani şi pe latino-americani, dacă vă gândiţi că poate conduce această ţară, vă înşelaţi", a subliniat Trump.

Preşedintele SUA a promis că va readuce în SUA locurile de muncă transferate în China şi a semnalat că va continua să limiteze imigraţia. "Au transferat locurile de muncă în China, dar le aducem înapoi. Vom combate imigraţia ilegală în masă, zidul (la frontiera cu Mexicul -n.red.) are deja 380 de mile (610 km) şi în curând va fi finalizat. Blocarea în războaie externe este ridicolă", a continuat Trump.

"V-aţi adunat la Casa Albă pentru că înţelegeţi că, pentru a proteja vieţilor americanilor de culoare şi ale tuturor americanilor, trebuie să aveţi susţinerea poliţiei. Dacă ajung la putere politicienii de stânga, vor lansa o cruciadă la nivel naţional împotriva forţelor de ordine, au făcut deja acest lucru", a acuzat Trump, criticând dur politicile lui Joe Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din 3 noiembrie.

Donald Trump a criticat protestele violente antirasism şi le-a mulţumit forţelor de poliţie pentru menţinerea ordinii. De asemenea, preşedintele SUA a reluat acuzaţiile referitoare la riscurile producerii unor fraude electorale în scrutinul prezidenţial şi parlamentar din 3 noiembrie. "Ne aflăm astăzi aici pentru a transmite un mesaj unitar adresat agenţilor de poliţie din întreaga noastră ţară, de orice rasă ori culoare, vă iubim şi vă susţinem, vă onorăm, este o profesie periculoasă, faceţi o treabă extraordinară şi vreau să vă mulţumesc", a subliniat Trump, catalogând drept "socialiste" politicile Partidului Democrat (opoziţie).

Donald Trump a promis un program pentru ajutarea comunităţilor de culoare din SUA şi a reiterat că va reforma sistemul medical din SUA prin oferirea unor servicii accesibile.

"Începem acum cea mai rapidă relansare economică din istorie, am creat un record de 11,4 milioane de locuri de muncă doar în ultimele patru luni, în cel mai rapid ritm, Statele Unite au cea mai redusă contracţie economică dintre naţiunile mari din lume, este cea mai mică scădere, este incredibil, oponenţii noştri vor să distrugă relansarea economică prin noi măsuri de carantină, vor să închidă totul, noi nu vom permite aşa ceva, de aceea este atât de important să mergeţi la vot. (...) Vreau să le mulţumesc tuturor medicilor, laboratoarelor şi oamenilor de ştiinţă care muncesc atât de mult, suntem înaintea tuturor. Dar vreau să vă mulţumesc şi dumneavoastră, pentru că aţi venit (...)", a încheiat Trump.

”La celălalt capăt” al alegerilor prezidenţiale, Joe Biden se arată încrezător în şansele sale. ”Putem pierde doar dacă vor apărea erori şi alte şicane în centrele de vot. De aceea, este foarte important să mergeţi în număr cât mai mare şi să vă exprimaţi votul”, a spus Biden. El atrage astfel atenţia asupra nenumăratelor îndoilei pe care Trump le are vizavi de organizarea votului şi, mai ales, faţă de siguranţa buletinelor de vot prin corespondenţă. Din această cauză, Biden e de părere că Trump va încerca să saboteze într-un fel sau altul organizarea votului în anumite centre.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici