ALEGERI SÂNGEROASE în Pakistan: Cinci atentate au avut loc în cursul scrutinului parlamentar. 17 oameni au murit

Cinci atentate, soldate cu 17 morţi, au avut loc sâmbătă în Pakistan, ziua în care se desfăşoară alegeri parlamentare istorice.

188 afișări
Imaginea articolului ALEGERI SÂNGEROASE în Pakistan: Cinci atentate au avut loc în cursul scrutinului parlamentar. 17 oameni au murit

ALEGERI SÂNGEROASE în Pakistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Participarea la vot părea foarte entuziastă la Islamabad, în Karachi, Lahore şi Peshawar, fiind redusă în provincia Balucistan, afectată frecvent de violenţe.

Cele aproximativ 70.000 de secţii de votare s-au deschis la ora 8.00 (6.00, ora României) şi se vor închide la ora 17.00 (15.00, ora României).

Peste 86 de milioane de alegători sunt chemaţi să voteze pentru desemnarea celor 342 de membri ai Adunării Naţionale şi a reprezentanţilor în patru mari legislative regionale.

La prânz, rata de participare se ridica la 30%.

După victoria partidelor progresiste şi laice în 2008, cei mai mulţi analişti mizează pe o victorie a Ligii Musulmane (PML-N), a lui Nawaz Sharif. Însă scorul pe care l-ar putea obţine mişcarea Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI, de dreapta), condusă de fosta legendă naţională a crichetului, Imran Khan, alimentează speculaţiile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici