„Alegeri strategice”: Liderii principalelor instituţii UE cer începerea discuţiilor de aderare pentru Macedonia de Nord şi Albania

Liderii principalelor instituţii ale Uniunii Europene au cerut joi statelor membre să înceapă discuţiile de aderare a Macedoniei de Nord şi Albaniei la Blocul comunitar, relatează site-ul Politico.eu.

1820 afișări
Imaginea articolului „Alegeri strategice”: Liderii principalelor instituţii UE cer începerea discuţiilor de aderare pentru Macedonia de Nord şi Albania

Liderii instituţiilor UE cer începerea discuţiilor de aderare pentru Macedonia de Nord şi Albania

Într-o scrisoare prezentată de preşedintele în funcţie al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi de succesoarea acestuia, Ursula von der Leyen, cât şi de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, liderii principalelor instituţii europene afirmă că cele două state au îndeplinit condiţiile impuse.

Aceştia au declarat că Uniunea Europeană este pusă în faţa unei "alegeri strategice. Dacă UE va decide sau nu să deschidă discuţiile de aderare reprezintă un test al abilităţii Uniunii de a îşi respecta promisiunile".

"Macedonia de Nord şi Albania au făcut ceea ce le-am cerut. Îndeplinirea condiţiilor a cerut un efort imens din partea cetăţenilor săi, pentru care perspectiva europeană a reprezentat o sursă extraordinară de motivaţie şi determinare", se arată în scrisoare.

"Suntem de părere că acum este timpul pentru a deschide discuţiile de aderare cu ambele ţări", concluzionează liderii.

Dezbaterea privind deschiderea discuţiilor de aderare ale celor două ţări este aşteptată să se afle pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Generale, care va avea loc la data de 15 octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici