ALEGERI Ungaria 2018. Liderul unei formaţiuni de opoziţie respinge rezultatul scrutinului parlamentar: "Au fost comise fraude în mod premeditat”

Ferenc Gyurcsany, preşedintele formaţiunii de opoziţie Coaliţia Democratică, a anunţat, marţi, că respinge rezultatul alegerilor parlamentare din Ungaria ce au avut loc duminică, afirmând că au fost comise ”fraude în mod premeditat”, relatează agenţia MTI.

711 afișări
Imaginea articolului ALEGERI Ungaria 2018. Liderul unei formaţiuni de opoziţie respinge rezultatul scrutinului parlamentar: "Au fost comise fraude în mod premeditat”

ALEGERI Ungaria 2018. Liderul unei formaţiuni de opoziţie respinge rezultatul scrutinului parlamentar: "Au fost comise fraude în mod premeditat”

Alianţa de guvernământ Fidesz - Partidul Popular Creştin Democrat (KDNP) a câştigat alegerile parlamentare din Ungaria de duminică şi va avea 133 dintre cele 199 de locuri în Parlament, potrivit datelor furnizate de către Biroul Electoral Naţional.

Gyurcsany a afirmat că a cerut renumărarea voturilor în toate secţiile de votare în care formaţiunile de opoziţie nu au avut reprezentanţi şi a adăugat că va cere verificarea voturilor anulate, existând suspiciuni de fraudă.

”Nu a fost oferită nicio explicaţie credibilă pentru căderea sistemului informatic din ziua votului. Nu au fost furnizate date care să garanteze că această problemă nu a afectat rezultatul alegerilor”, a declarat Gyurcsany, adăugând că mulţi cetăţeni au fost împiedicaţi să-şi exercite dreptul de a vota din cauza problemelor apărute în sistemul informatic.

De asemenea, Gyurcsany a precizat că întârzierea cu trei ore a publicării rezultatelor oficiale a permis ”manipularea rezultatelor alegerilor”.

Coaliţia Democratică a obţinut doar 9 din cele 199 de locuri din Parlamentul de la Budapesta, după ce a primit doar 5,5% din voturile cetăţenilor Ungariei.

Şi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a anunţat că procesul electoral din Ungaria şi resursele excesive ale partidelor de guvernământ au subminat capacitatea opoziţiei de a concura într-un mod echitabil la alegerile parlamentare de duminică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici