Alegerile din Croaţia: Coaliţia de centru-stânga a câştigat detaşat alegerile - rezultate oficiale

Coaliţia opoziţiei de centru-stânga creată în jurul Partidului Social-Democrat (SDP) a obţinut o mare victorie în faţa conservatorilor, în alegerile desfăşurate duminică în Croaţia, urmând să aibă 80 de reprezentanţi în Parlamentul de 151 de locuri, informează presa croată.

120 afișări
Imaginea articolului Alegerile din Croaţia: Coaliţia de centru-stânga a câştigat detaşat alegerile - rezultate oficiale

Alegerile din Croaţia: Coaliţia de centru-stânga a câştigat detaşat alegerile - rezultate oficiale (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

Uniunea Democratică Croată (HDZ), aflată la conducerea Croaţiei din 2003, ar urma să obţină 47 de locuri, conform presei, care citează rezultatele oficiale după numărarea a 99% din voturi.

Pe baza acestor rezultate, coaliţiei opoziţiei va putea forma noul Guvern fără să mai aibă nevoie de susţinerea altor formaţiuni.

Opoziţia s-a impus în opt din cele zece circumscripţii electorale. HDZ a câştigat în două circumscripţii şi în dispora.

Partidul Muncii, o nouă formaţiune pe scena politică croată, va dispune de şase locuri în Parlament, la fel ca şi Alianţa Democratică din Slavonia şi din Baranja (HDSSB), o formaţiune regională.

Cel mai probabil, viitorul premiker va fi Zoran Milanovici, liderul SDP, acesta anunţând deja măsuri pentru redresarea economică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici