Alegerile din SUA doboară recorduri: Peste 80 de milioane de americani au votat deja

  • Se apropie ziua în care vom afla cine este noul preşedinte al SUA
  • Peste 80 de milioane de americani au votat deja
  • E cea mai mare rată de participare înregistrată în mai bine de un secol
1461 afișări

Peste 80 de milioane de americani şi-au exprimat deja votul, potrivit unui raport publicat joi de Universitatea din Forida. Datele indică cea mai ridicată participare la votul prezidenţial înregistrată în SUA în mai bine de 100 de ani, informează Reuters.

Interesul pentru politica SUA a crescut în ultimul an. Dovadă e prezenţa uriaşă la vot, care adună până în momentul de faţă aproximativ 58% din totalul participanţilor la alegerile din 2016. Teama de infectare cu noul coronavirus nu a reprezentat un obstacol, foarte mulţi alegători preferând votul prin corespondenţă sau deplasându-se pe distanţe mici, până la centrele pentru votare anticipată. 

Conform predicţiilor experţilor, numărul de alegători va depăşi cu siguranţă cele 138 de milioane de oameni care au votat în alegerile de acum 4 ani. În 2016, doar 47 de milioane de americani s-au prezentat la votul anticipat.

În 20 de state, 18,2 milioane de democraţi înregistraţi au votat deja, comparativ cu 11,5 milioane de republicani şi alte 8,8 milioane de persoane neafiliate unui partid. 

Sondaj ReutersJoe Biden - 52%. Donald Trump - 42%

Sursa FOTO: Reuters

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici