Alegerile din SUA. Număr record de voturi anticipate. Peste 22 de milioane de americani au votat deja

  • Peste 22 de milioane de americani şi-au exprimat deja votul la alegerile prezidenţiale
  • În urmă cu patru ani, până la acelaşi moment al curse electorale, votaseră 6 milioane de alegători
  • Până acum, Joe Biden a primit mult mai multe voturi decât Donald Trump
1072 afișări
Imaginea articolului Alegerile din SUA. Număr record de voturi anticipate. Peste 22 de milioane de americani au votat deja

Alegerile din SUA. Număr record de voturi anticipate. Peste 22 de milioane de americani au votat deja

Oficialii electorali din SUA raportează un număr record de alegători care au votat înainte de ziua alegerilor din 3 noiembrie.

Peste 22 de milioane de americani şi-au exprimat votul fie personal fie prin poştă, până vineri seara, scrie BBC News.

În acelaşi moment al cursei din 2016, au fost exprimate aproximativ 6 milioane de voturi.

Experţii spun că această creşterea a numărului de voturi anticipate este corelată cu pandemia de coronavirus. Numărul mare de infecţii din SUA i-a determinat pe mulţi americani să caute alternative la votul din ziua alegerilor.

Rapoartele indică faptul că până acum democraţii care au votat sunt de două ori mai mulţi decât republicanii. Dintre democraţii care au votat până acum, se pare că femeile şi persoanele de culoare votează în număr deosebit de mare.

Potrivit specialiştilor, unii sunt motivaţi de antipatia pentru Donald Trump, în timp ce alţii au fost motivaţi de protestele Black Lives Matter.

Acest avantaj timpuriu nu înseamnă că democraţii pot vorbi deja de o victorie. Republicanii, care acuză frauda la votul prin poştă, spun că se aşteaptă ca susţinătorii lor să iasă în număr mare la vot în ziua alegerilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici