Alegerile legislative Olanda s-au încheiat. Partidul lui Mark Rutte a ieşit învingător

  • Alegerile legislative din Olanda s-au încheiat miercuri seară, după trei zile de vot
  • Potrivit sondajelor, partidul prim-ministrului Mark Rutte, VVD, este câştigător
  • Rutte este în fruntea Guvernului din 2010 şi ar urma să devină cel mai longeviv premier
  • Secţiile de votare au fost amplasate în locuri neobişnuite: biserici, hoteluri, gări sau centre de testare
406 afișări
Imaginea articolului Alegerile legislative Olanda s-au încheiat. Partidul lui Mark Rutte a ieşit învingător

ŞTIRILE - Alegeri legislative Olanda s-au încheiat. Partidul lui Mark Rutte a ieşit învingător

S-au încheiat alegerile legislative din Olanda. Primele sondaje la încheierea scrutinului dau câştigător partidul liberal conduse de Mark Rutte, premierul în funcţie din 2010.

Dacă va reuşi să formeze o nouă coaliţie de guvernare, Rutte va deveni cel mai longeviv prim-ministru al ţării.

„Remarc că rezultatele acestor alegeri arată votanţii mi-au oferit mie şi partidului meu, Partidului Liberal, un copleşitor vot de încredere. Principala provocare pentru următorii ani va fi cum să reconstruim ţara după pandemia de coronavirus”, a declarat Rutte după închiderea urnelor.

Alegerile parlamentare din Olanda s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile, iar unele secţii de votare au fost organizate în locuri cel puţin neobişnuite.

De la hoteluri, gări, săli de sport sau centre de testare până la Muzeul Van Gogh şi biserica De Duif din Amsterdam, care datează din 1858.

Alegerile au fost precedate de incidente serioase. Duminică, două mii de persoane au protestat într-un parc din Haga faţă de restricţiile impuse de guvernul Rutte.

Poliţiştii au folosit tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea, iar un bărbat a fost arestat după ce a lovit un ofiţer.

Executivul condus de Rutte a demisionat la jumătatea lunii ianuarie, însă de atunci a rămas la conducerea ţării ca interimar.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici