Alegerile parlamentare din septembrie 2022, din Kuweit, anulate de Curtea Constituţională

Curtea Constituţională din Kuweit a decis duminică anularea alegerilor parlamentare din septembrie anul trecut şi repunerea în funcţie a parlamentului precedent, transmite Reuters.

165 afișări
Imaginea articolului Alegerile parlamentare din septembrie 2022, din Kuweit, anulate de Curtea Constituţională

FOTO AFP/Twitter

Decizia vine pe fondul unor noi dispute între parlamentul ales şi guvern şi într-o perioadă în care urmează numirea unui nou executiv.

Anul trecut, prinţul moştenitor al Kuweitului a dizolvat parlamentul şi a convocat alegeri anticipate în încercarea de a pune capăt unor dispute politice interne prelungite care au împiedicat reforma fiscală.

Duminică, judecătorul Mohammad bin Naji a spus că tribunalul a declarat acea dizolvare a parlamentului ca fiind nulă şi a anulat alegerile anticipate organizate în septembrie.

„Autoritatea constituţională a parlamentului dizolvat va fi restabilită de la data acestei hotărâri”, a declarat acesta.

Kuweit, un mare producător de petrol OPEC, a acordat legislativului său mai multă influenţă decât organismele similare din alte monarhii din Golf.

Disputele politice frecvente au dus adesea la remanieri ale cabinetului şi la dizolvarea parlamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici