ALEGERILE PREZIDENŢIALE DIN FRANŢA: Hollande l-ar învinge pe Sarkozy în turul doi cu cel puţin 54 la sută

Candidatul socialist Francois Hollande, câştigător în primul tur al prezidenţialelor franceze, l-ar învinge pe preşedintele în exerciţiu Nicolas Sarkozy cu cel puţin 54 la sută faţă de 46 la sută, în turul al doilea, de la 6 mai, arată două sondaje Ipsos şi Ifop de duminică seara.

346 afișări
Imaginea articolului ALEGERILE PREZIDENŢIALE DIN FRANŢA: Hollande l-ar învinge pe Sarkozy în turul doi cu cel puţin 54 la sută

ALEGERILE PREZIDENŢIALE DIN FRANŢA: Hollande l-ar învinge pe Sarkozy în turul doi cu cel puţin 54 la sută - sondaje (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste sondaje le confirmă pe cele realizate înaintea primului tur al scrutinului prezidenţial, disputat duminică. Francois Hollande a câştigat primul tur cu 28,3-29,3 la sută, în timp ce Nicolas Sarkozy a obţinut între 25,5 şi 27 la sută din voturi, potrivit estimărilor.

Conform sondajului realizat de institutul Ifop, aproape jumătate dintre alegătorii candidatei de extremă-dreapta Marine Le Pen (48 la sută) ar vota pentru Nicolas Sarkozy în turul al doilea, 31 la sută ar vota pentru Francois Hollande, iar 21 la sută s-ar abţine de la vot sau ar da un vot nul.

Dintre cei care au votat pentru candidatul stângii radicale Jean-Luc Melenchon în primul tur, 83 la sută ar vota la 6 mai pentru candidatul socialist.

Dintre alegătorii centristului Francois Bayrou, 38 la sută ar vota pentru Sarkozy, 32 la sută pentru Hollande, iar 30 la sută s-ar abţine sau ar da un vot nul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici