Alegerile prezidenţiale din R.Moldova vor avea loc la 10 noiembrie

Parlamentul Republicii Moldova a decis, marţi, că alegerile pentru desemnarea preşedintelui ţării vor avea loc la 10 noiembrie, la ora 10.00 (10.00, ora României), relatează site-ul Unimedia.md.

20 afișări
Imaginea articolului Alegerile prezidenţiale din R.Moldova vor avea loc la 10 noiembrie

Alegerile prezidenţiale din R.Moldova vor avea loc la 10 noiembrie (Imagine: Mediafax Foto)

Unicul candidat la funcţia de preşedinte, înregistrat de comisia specială pentru alegerea şefului statului, este Marian Lupu.

Liderul Partidului Democrat (PDM) este candidatul oficial al Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) la funcţia supremă în stat.

AIE deţine însă doar 53 de mandate de deputat şi mai are nevoie de încă opt voturi de la deputaţii comunişti pentru alegerea şefului statului.

În caz de eşec, Parlamentul va fi dizolvat şi vor fi organizate alegeri anticipate.

Partidul Comuniştilor, formaţiunea parlamentară de opoziţie, a declarat în repetate rânduri că nu îl va vota pe Lupu şi că nu va înainta o candidatură proprie la funcţia de şef al statului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici