Alegerile prezidenţiale din Republica Modova au fost amânate

Biroul permanent al Parlamentului Republicii Moldova a decis, în şedinţa de joi, să abroge hotărârea anterioară a deputaţilor care anunţaseră că vineri, 23 octombrie, va fi organizat primul tur al alegerilor pentru preşedintele ţării, transmite site-ul Unimedia.md.

19 afișări
Imaginea articolului Alegerile prezidenţiale din Republica Modova au fost amânate

Alegerile prezidenţiale din Republica Modova au fost amânate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deputaţii şi-au motivat decizia invocând existenţa unei confuzii în legislaţie, care nu precizează clar dacă la funcţia supremă în stat poate candida o singură persoană sau dacă este necesar ca în cursa prezidenţială să se înfrunte doi concurenţi.

Joi, la ora 16.00, este programată o şedinţă a Parlamentului, pe agenda căreia se află trei puncte: proiectul de hotărâre cu privire la alegerea şefului statului, proiectul de hotărâre cu privire la modificarea componenţei Biroului Permanent al Parlamentului şi proiectul de hotârâre referitor la cumulul de funcţii în cazul deputaţilor.

Până în seara zilei de duminică, 17 octombrie, la comisia parlamentară pentru alegerea preşedintelui Republicii Moldova în cursa prezidenţială s-a înregistrat un singur candidat, în persoana deputatului Partidului Democrat din Republica Moldova Marian Lupu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici