Alegerile prezidenţiale din SUA: Mitt Romney este candidatul republican care îl va înfrunta pe Obama

Echipa responsabilă cu campania electorală a lui Barack Obama a declarat miercuri că primul scrutin, organizat în Iowa, pentru desemnarea candidatului republican la alegerile prezidenţiale din 2012 reprezintă o victorie a candidaţilor "extremişti".

1170 afișări
Imaginea articolului Alegerile prezidenţiale din SUA: Mitt Romney este candidatul republican care îl va înfrunta pe Obama

Mitt Romney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mitt Romney a câştigat scrutinul republican, organizat marţi în statul american Iowa, cu o diferenţă de doar opt voturi faţă de următorul clasat, Rick Santorum, marcând debutul procesului de selectare a unui candidat republican pentru Casa Albă, care va dura până în august.

"Programul extremist al Tea Party a obţinut o victorie clară", a declarat directorul de campanie al lui Barack Obama, Jim Messina, într-un comunicat emis după anunţarea rezultatelor.

"Contează prea puţin cine va fi candidatul republican, ne vom lupta cu cel care a ales aceste idei cu scopul de a câştiga, jurând să lase Wall Street să îşi impună propriile reguli, să pună capăt programului Medicare, să revină asupra drepturilor homosexualilor, să păstreze pe termen nedefinit trupe în Irak şi să distrugă securitatea socială permiţând miliardarilor şi companiilor să plătească impozite mai mici".

"Cu privire la circul de pe posturile de televiziune, suntem tentaţi să credem că toate acestea sunt aproape amuzante. Dar nu este o glumă. Trebuie să fim pregătiţi", a mai adăugat Messina.

Bilanţul economic scăzut şi rata ridicată a şomajului îl obligă pe Barack Obama să depună eforturi susţinute în lupta cu republicanii pentru a mai putea spera să îşi păstreze funcţia de preşedinte.

Romney şi-a menţinut statutul de favorit în ultimele luni, dar nu a reuşit să depăşească pragul de 25 la sută în sondajele de opinie, din cauza lipsei de susţinere din partea conservatorilor republicani.

Mulţumindu-le susţinătorilor săi marţi seara, Santorum, catolic fervent, care înainte de Sărbătorile de Crăciun se afla sub cota de zece la sută în sondaje, a reluat valorile morale creştine pe care campania sa se bazează.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici