Alegerile regionale din Venezuela au fost amânate pentru mijlocul anului 2017

Autoritatea electorală din Venezuela a anunţat amânarea alegerilor regionale, care ar urma să aibă loc la finalul primului semestru din anul 2017, în loc de luna decembrie a anului în curs, măsura stârnind nemulţumirea opoziţiei, notează Reuters online.

478 afișări
Imaginea articolului Alegerile regionale din Venezuela au fost amânate pentru mijlocul anului 2017

Alegerile regionale din Venezuela au fost amânate pentru mijlocul anului 2017 (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Mandatele celor 23 de guvernatori statali erau programate să se încheie în luna ianuarie 2017, astfel că se anticipa că alegerile regionale ar urma să aibă loc în luna decembrie.

Însă, şeful Autoriăţii Electorale din Venezuela, Tibisay Lucerna, considerat un apropiat al Guvernului de la Caracas, a declarat că alegerile vor avea loc anul următor, la finalul primului semestru.

Deşi Lucerna nu a oferit vreun motiv pentru amânarea alegerilor, surse guvernamentale au declarat că măsurile excepţionale sunt justificate de"războiului economic" declanşat de Statele Unite împotriva Venezuelei şi de prăbuşirea preţului petrolului.

Opoziţia consideră că partidul de guvernământ al preşedintelui socialist Nicolas Maduro încearcă să amâne scrutinul de teamă ca va înregistra un scor dezastruos, având în vedere profunda criză economică care macină statul sud-american.

"Această decizie a Comisiei Electorale este parte a unei evoluţii periculoase a unui regim care în mod clar acţionează în afara limitelor constituţiei," se afirmă într-un comunicat al coaliţiei de opoziţie.

În urmă cu două săptămâni, preşedintele Maduro a declarat că alegerile nu sunt o "prioritate" în Venezuela, informează site-ul postului France24.

"Prioritatea în Venezuela este redresarea economică, este ajutarea populaţiei," a declarat liderul de la Caracas.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici