Aleksandar Vucic îi va cere lui Vladimir Putin susţinere politică în problema privind Kosovo

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a declarat că îi va cere omologului său rus Vladimir Putin "susţinere politică concretă" în problema privind Kosovo, în timpul vizitei oficiale pe care o va efectua marţi la Moscova, relatează site-ul publicaţiei The Balkan News.

336 afișări
Imaginea articolului Aleksandar Vucic îi va cere lui Vladimir Putin susţinere politică în problema privind Kosovo

Aleksandar Vucic îi va cere lui Vladimir Putin susţinere politică în problema privind Kosovo

"Consider că vom primi acest lucru de la preşedintele Putin, aşa cum s-a întâmplat în ocaziile anterioare", a declarat Vucic când a fost întrebat dacă Kosovo se află pe agenda întâlnirii.

Vucic a adăugat că cei doi vor discuta de asemenea şi despre relaţiile bilaterale şi proiectele comune.

Preşedintele sârb a comentat de asemenea rezultatul referendumul privind schimbarea denumirii Macedoniei, în cadrul căruia a fost înregistrată o prezenţă scăzută. Acesta a afirmat că Uniunea Europeană şi NATO ar trebui să "arate mai mult respect pentru naţiunile mici şi să încerce să înţeleagă ce se întâmplă".

Vucic a declarat că democraţia, constituţia şi legile trebuie respectate chiar dacă liderii nu "aprobă deciziile oamenilor".

"Oamenii sunt maturi, serioşi în Balcani. Lumea trebuie să înţeleagă acest lucru", a adăugat Vucic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici