Aleksandr Lukaşenko ameninţă că maşinile persoanelor care poluează mediul ar putea fi confiscate

Aleksandr Lukaşenko, liderul regimului autoritarist din Belarus, a avertizat că ar putea emite un decret care permite confiscarea vehiculelor persoanelor care poluează mediul înconjurător, relatează agenţia oficială BelTA, citată de Washington Post.

144 afișări
Imaginea articolului Aleksandr Lukaşenko ameninţă că maşinile persoanelor care poluează mediul ar putea fi confiscate

Aleksandr Lukaşenko ameninţă că maşinile persoanelor care poluează mediul ar putea fi confiscate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit agenţiei BelTA, Lukaşenko, supranumit "ultimul dictator" al Europei, a avertizat cu sancţiuni drastice pentru poluarea mediului, printre măsurile prevăzute figurând "confiscarea vehiculelor".

Afirmaţiile lui Aleksandr Lukaşenko nu reprezintă nicio surpriză pentru cetăţenii belaruşi.

În anul 2011, mii de persoane care au aplaudat ca formă de solidarizare şi protest faţă de regimul dictatorial de la Minsk au fost arestate.

În 2012, 879 de ursuleţi de pluş au fost lansaţi din avioane, în cadrul unei campanii publicitare, în zona capitalei, Minsk. Campania a avut rolul de a evidenţia libertatea de exprimare, dar regimul Lukaşenko a decis, ca reacţie, expulzarea diplomaţilor suedezi care organizaseră evenimentul şi demiterea unor generali care nu au protejat spaţiul aerian al ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici