Aleksei Navalnîi a revenit în sala de judecată într-un proces în care este acuzat de calomnie

  • Disidentul rus, Aleksei Navalnîi, s-a întors în sala de judecată marţi, într-un nou proces, în care este acuzat de calomnie
  • În acest dosar, Navalnîi este acuzat că a defăimat un veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial.
  • În Rusia, veteranii ”Marelui Război Patriatic”, după cum este numit în Moscova, sunt veneraţi de majoritatea ruşilor şi orice critică la adresa lor este considerată inacceptabilă şi o insultă.
4847 afișări
Imaginea articolului Aleksei Navalnîi a revenit în sala de judecată într-un proces în care este acuzat de calomnie

Disidentul rus, Aleksei Navalnîi, s-a întors în sala de judecată marţi, într-un nou proces, în care este acuzat de calomnie şi despre care spune că este doar o înscenare politică, scrie Reuters

În acest dosar, Navalnîi este acuzat că a defăimat un veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial. El a apărut într-un video de susţinere a reformelor constituţionale, prin care Putin cere să să candideze pentru încă două mandate, după anul 2024.

Pe atunci, Navalnîi i-a numit pe cei care au apărut în aceste videoclipuri ”trădători şi corupţi”. Acum, Navalnîi acuză autorităţile de calomnie şi spune că au înainte acest dosar doar pentru a-i strica reputaţia.

În Rusia, veteranii ”Marelui Război Patriatic”, după cum este numit în Moscova, sunt veneraţi de majoritatea ruşilor şi orice critică la adresa lor este considerată inacceptabilă şi o insultă.

Cu toate că în Rusia calomnia se pedepseşte cu până la doi ani de închisoare, avocatul lui Navalnîi susţine că acuzaţiile care i se aduc disidentului nu aveau fundament legal la momentul comiterii. Prin urmare, dacă va fi condamnat, presupusa infracţiune a fost comisă înainte ca legea să existe. Momentan nu se ştie dacă judecătorul care se ocupă de acest caz este de acord cu acestă analiză.

Totodată, astfel de pedepse includ, uneori, o amendă sau serviciu în folosul comunităţii.

Navalnîi este deja închis în urma sentinţei pe care a primit-o în procesul desfăşurat după întoarcerea sa din Germania, în care este acuzat că a încălcat termenii eliberării sale condiţionate. Majoritatea liderilor internaţionali au condamnat atitudinea Kremlin-ului şi există posibilitatea ca Vestul să impună sancţiuni pentru Rusia.

Arestarea şi închiderea lui Navalnîi au stârnit proteste stradale la nivel naţional în Rusia, dar aliaţii săi spun că au întrerupt demonstraţiile serioase până în primăvară, după ce mai mulţi civili şi aliaţi politici ai lui Navalnîi au fost închişi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici