Aleksei Navalnîi susţine că în corpul său au fost găsite urme de Noviciok. Ce cere autorităţilor ruse

  • Aleksei Navalnîi afirmă că în corpul său au fost găsite urme de Noviciok
  • Disidentul rus vrea returnarea hainelor, care i-au fost oprite de către autorităţile ruse
  • Navalnîi: "Hainele mele sunt o probă materială foarte importantă"
1214 afișări
Imaginea articolului Aleksei Navalnîi susţine că în corpul său au fost găsite urme de Noviciok. Ce cere autorităţilor ruse

Aleksei Navalnîi susţine că în corpul său au fost găsite urme de Noviciok. Ce cere autorităţilor ruse

Disidentul rus Aleksei Navalnîi, transferat într-un spital din Germania după ce ar fi fost otrăvit în Rusia, susţine că în corpul său au fost găsite urme ale substanţei neurotoxice Noviciok.
 
"Înainte de a primi permisiunea de a fi transportat în Germania, mi-au luat toate hainele şi m-au trimis gol. Ţinând cont de faptul că în corpul meu a fost găsit Noviciok şi că este foarte probabilă o metodă de infectare prin contact, hainele mele sunt o probă materială foarte importantă", a declarat Aleksei Navalnîi, conform cotidianului Le Figaro.
 
"Cer ca hainele mele să fie ambalate cu grijă într-o pungă de plastic şi să îmi fie returnate", a adăugat liderul opoziţiei ruse.
 
Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport din Rusia, pe 20 august. Liderul opoziţiei ruse a fost transferat în comă în Germania.
 
Medicii germani au stabilit că disidentul rus a fost atacat cu o substanţă neurotoxică din gama Noviciok. Rusia a negat orice implicare în presupusul atac şi a cerut dovezi că disidentul ar fi fost otrăvit. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici