ALERTĂ DE CANICULĂ în Marea Britanie

O alertă de caniculă a fost instituită în Marea Britanie, după o primăvară ploioasă, ceea ce a determinat autorităţile să multiplice, miercuri, îndemnurile la prudenţă.

709 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ DE CANICULĂ în Marea Britanie

ALERTĂ DE CANICULĂ în Marea Britanie (Imagine: Shutterstock)

De cinci zile consecutiv, temperaturile depăşesc 30 de grade Celsius în Regatul Unit, fenomen care nu s-a mai întâmplat de şapte ani. Ziua de miercuri se anunţa din nou călduroasă, cu un record de temperatură maximă de 32 de grade Celsius.

Autorităţile au ridicat cota de alertă la nivelul trei pe o scară de patru la Londra şi în sud-vest, şi au îndemnat persoanele care prezintă riscuri de sănătate să-şi dubleze vigilenţa.

Miercuri, două trupuri neînsufleţite au fost scoase din apele unei cariere dezafectate aflate în apropierea unui cunoscut loc pentru plajă, la Norfolk, în estul Angliei, determinând serviciile de urgenţă să lanseze încă un avertisment cu privire la pericolele prezentate de scăldatul în mediu natural.

Mai multe accidente similare s-au produs săptămâna trecută, când moartea a doi militari în rezervă, sâmbătă, în timpul unui antrenament efectuat pe o temperatură de 29,5 de grade Celsius, a provocat o emoţie puternică în Marea Britanie.

Căldura afectează, de asemena, viaţa cotidiană şi, în primul rând, transporturile, mii de pasageri rămânând blocaţi în gara de la Waterloo, luni, deoarece şinele s-au deformat din cauza temperaturilor ridicate.

Luni, o bătrână a fost salvată de către pompieri după ce a stat blocată în fotoliu în faţa soarelui o mare parte din zi. Ea suferă de deshidratare şi de arsuri solare.

Valul de căldură va dura cel puţin până la mijlocul săptămânii viitoare, apropiindu-se de recordul din 2006, an în care s-au înregistrat 14 zile de caniculă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici