Alertă de Ebola în Guineea. Regiunea Kankan a înregistrat primul său caz

Cazul a fost confirmat sâmbătă de către autorităţile sanitare din regiune.

1050 afișări
Imaginea articolului Alertă de Ebola în Guineea. Regiunea Kankan a înregistrat primul său caz

Alertă de Ebola în Guineea. Regiunea Kankan a înregistrat primul său caz

Testul pozitiv pentru Ebola a fost descoperit în cazul unui bărbat de treizeci de ani, care a părăsit regiunea pădurilor pentru a merge la Lero, în prefectura Siguiri, potrivit directorului regional de sănătate din Kankan, dr. Mohamed Sacko Sylla.

„Într-adevăr, un bărbat de 30 de ani a fost confirmat că este purtătorul virusului Ebola în Léro. Am fost informaţi de acest lucru de către districtul de sănătate local şi de către direcţia de sănătate prefecturală din Siguiri. Este originar din N'zérékoré. Am adus o ambulanţă de la spitalul regional Kankan pentru a-l trimite la centrul de tratament din N'Zérékoré ”, a confirmat el, potrivit Crofsblogs.

„De îndată ce am avut informaţiile, am trimis o echipă pentru a merge şi a identifica toate persoanele care au luat contact cu această persoană. (...) Când vor termina, vom putea face un bilanţ al situaţiei cu o mai mare precizie şi vom anunţa alte măsuri urgente care trebuie luate ”, a adăugat el.

În Guineea, în 2013, a mai fost depistat un caz de Ebola, tot în regiunea Kankan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici