ALERTĂ de securitate la Londra, lângă Turnul Gherkin. Oamenii, rugaţi să evite zona UPDATE: Perimetrul a fost desfiinţat, poliţia a depistat pachetul

Autorităţile britanice au anunţat vineri că zona din jurul Turnului Gherkin a fost izolată, după ce au fost anunţaţi că a fost găsit un pachet suspect în centrul Londrei, informează site-ul agenţiei Reuters.

1648 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ de securitate la Londra, lângă Turnul Gherkin. Oamenii, rugaţi să evite zona UPDATE: Perimetrul a fost desfiinţat, poliţia a depistat pachetul

Alertă de securitate în Londra, după ce poliţia a depistat un pachet suspect lângă Turnul Gherkin

"Am izolat întreaga zonă St Mary Axe din cauză raportării unui pachet suspect (o cutie), găsit la ora locală 8.56 (ora României, 10.56)", au anunţat autorităţile printr-o postare pe platforma online Twitter.

"Am rugat oamenii să evite zona în timp ce încercăm să evităm un incident şi le cerem oamenilor aflaţi în clădirile din apropiere să urmeze procedurile interne", au adăugat autorităţile.

UPDATE 12.30 Alerta de securitate din apropierea Turnului Gherkin s-a încheiat

Zona din jurul Turnului Gherkin, aflată în centrul Londrei, a fost verificată, iar perimetrul de securitate a fost desfiinţat, după ce autorităţile britanice au anunţat că pachetul depistat nu era periculos, informează site-ul tabloidului Daily Star.

Fotografiile de la faţa locului au arătat că a fost trimis un dispozitiv special care să verifice pachetul. Martorii au anunţat că la scurt timp pachetul a fost detonat de poliţişti, adăugând că obiectul din cutie părea să fie un cuptor cu microunde.

Autorităţile au anunţat la ora locală 9.55 (ora României, 11.55) că perimetrul de securitate a fost desfiinţat.

În urmă cu o oră, poliţia anunţase depistarea unui pachet suspicios în centrul Londrei, în apropierea turnului Gherkin. Oamenii au fost avertizaţi să evite zona, iar angajaţii din clădirile aflate în apropiere au fost îndemnaţi să urmeze procedurile interne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici